fredag 28 maj 2010

Alla får påsar

Så var det då dags för Sverige att vakna också internationellt!
I landet där alla får påsar (tack Magnus Uggla) och ingen är van att misslyckas. Vinst varje gång är vad som kännetecknar allt i landet lagom. Inga drogtester på fängelser, inga betyg, noll krav i skolan det har ansetts vara receptet för att få människor som utvecklas maximalt i positiv riktning. Nu ser vi vart lekskolan har fört Sverige, ett land som tidigare var framstående på många områden, är idag ”lagom”.

– Men jag fick ingen påse Buääähhh.
I bästa IDOL-anda sprang självklart Sveriges bidrag ut och bröt samman av att inte ha fått en godispåse för att ha varit med. Det är äntligen dags för lilla Sverige att vakna och inse att i stora vida världen finns inte fiskdamm överalt, det blir inget tröstpris så fort man inte håller måttet.

Sverige har nu i flera år varit tvungna att kvala in bland de sämsta och det måste ha varit uppenbart för schlagergeneralen, att det var dags för rättning i ledet. Vill Sverige vinna, är det tvunget att överta rollen som musikkännare, från sms-kåta TV-tittare till en musikkunnig jury! Sveriges tilltänkta artist gjorde säkert så bra hon kan, men det är helt enkelt inte tillräckligt bra. Jag hoppas att hon tar erfarenheten med sig och utvecklar sig vidare. Eurovision Song Contest (Schlagerfestivalen på Svenska), har aldrig och kommer aldrig att bli IDOL, där man alltid får bli känd trots att måttet inte hålls. Och ju fortare vi inser det desto snabbare kommer Sverige att stå på prispallens översta tre steg än en gång.

Skönt förresten att man slipper titta på TV imorgon...

2 kommentarer:

  1. slipper titta på tv - det gör väl myndig person alla dagar - väljer att inte slippa , är en helt annan sak - // tyckharinna

    SvaraRadera
  2. Ja alla "myndiga" som klarar av det. Men ämnet i bloggen är att vi i Sverige måste lära oss att bli bättre, inte mer lagom.

    SvaraRadera