tisdag 25 maj 2010

Hur kan vi tro

Enligt DN har antalet anmälningar til BEO ökat och det kan, men måste inte vara oroväckande. Inte mer än att det i livet utanför skolan i vuxenvärlden förekommer ständiga kränkningar. Både i TV och mellan människor. Skolan skall vara en spegel av samhället och är det tydligen också. Nu fattas bara att den undervisar elever och förbereder dem för ett liv efter skolan också!

2 kommentarer:

  1. Så du menar vi skall acceptera kränkningar för att man skall lära sig hur det är att vara vuxen? (Eller hur man är som vuxen?)

    Det gör ont att slå sig - skall vi tortera barnen för att de skall lära sig det också?

    SvaraRadera
  2. Jag ifrågasätter om alla anmälningar verkligen är av den arten att de inte är rättmätig kritik av elev. Jag vet att en del har svårt för att deras barn kritiseras. Och barn i sin tur förstår inte att kritik kan vara positiv. Att det förekommer kränkning, tror jag att alla är medvetna om. Det skulle däremot vara intressant att få information om hur samtliga anmälningar om kränkning ser ut! Så att det går att bilda sig en uppfttning om ifall det alltid är skolan som är elak mot elever eller om det bara är ytterligare ett försök till att gör en tidningsanka av en fjäder. När det gäller din sista fråga, är det självklart att vi ska lära barn att världen är hård. Men det gör man knappast genom att visa dem att det gör ont att bli slagen.

    SvaraRadera