torsdag 3 juni 2010

om sannolikhet

Förvirringen är total. På vilket ben ska man stå? Å ena sidan världen, på den andra Sverige. Ja förresten så är det delar av världen som också skrapar med foten, villrådiga och talträngda. Vad som än inträffade för ett par dagar sedan i medelhavet, om det var mot folkrätten, om det var internationellt vatten, om det.. om det.. om det var....
Ögonvittnen säger sig ha sett det de har upplevt men ingen verkar tro dem, i vilket fall som helst är ingen upprörd. Politiker manar till lugn och eftertanke. Säger att det ”är viktigt att ta reda på vad som har hänt så att det inte händer igen”.
Jag kommer av någon anledning att tänka på det dilemma som inträffade i Svensk politik, när kärnkraftsdebatten var som starkast och Sverige skulle börja bygga sin energi. Harrisburgkatastrofen inträffade i USA och vad sa Svenska politiker då?

Den som sammanfattade det bäst är/var nog den oförliknelige tänkaren Tage Danielsson i sin oförlikneliga monolog om sannolikhet.


Förvirringen är som vanligt total, när man bör säga, det man normalt inte får säga, eftersom det anses politiskt inkorrekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar