onsdag 9 juni 2010

Sverige brinner!

Förut brann det i Rosengård Malmö, nu brinner det i Rinkeby Stockholm. ”Polisen står maktlös”, SL-bussar angrips av stenkastande människor som alltså slänger sten på andra människor som använder kommunala transportmedel!
Polisstationen sätts i brand och polisen lyckas släcka själva, men inför de övriga bränderna står brandkåren och tittar på. De kan helt enkelt inte komma åt att släcka. Av någon anledning råder alltså fullt gatukrig i en av Sveriges stadsdelar. Varför?

Det är ingen fråga som är intressant, innan man har släckt branden. Det förstår ju var och en att ifall brandkåren skulle utreda den eventuella anledningen till att en byggnad brinner, då skulle bara aska finnas kvar. Det gäller att sätta in resurser i tid! När det gäller t.ex. fildelning finns resurser till att stoppa detta ”hemska” brott som drabbar... Hur många! Men då det gäller att säkra ordningen, att garantera människor rätten att slippa se sitt bostadsområde förvandlat till krigszon och återfå sitt lugn och ro. Då står lagen ”maktlös”.

Att resa ner och "ge sitt stöd åt rinkebyborna" räcker inte.
Det är på tiden att de ansvariga, som får betalt för att ta ansvar också gör det. Vid en skogsbrand kallas t.ex. militären in för att hjälpa till med släckningsarbete, men i Rosengård, Hisingen, Rinkeby och vad som komma skall, då står ordningen maktlös och om de inte klarar av att släcka, får det brinna ner medan man gör rätt för lönen genom att titta på förödelsen. Alla poliser, brandmän , offentligt anställda och sjukvårdspersonal gör sitt yttersta, men klarar bara så mycket! När deras förmåga inte räcker kommer ingen till undsättning. Karin Götblad (länspolismästare) använder brösttoner, när hon säger att polisen kommer att ingripa kraftfullt mot vidare våldsyttringar, och hon har även möjlighet att sätta tyngd bakom de orden. Men vad gör politiker utom "lämnar sitt stöd och känner sig bekymrade?"

Det finns insatsstyrkor, militär och lagar som går att använda i krig och det är dags att använda dem. Det är nu det är krig i Sverige. Exakt varför, vet antagligen ingen och det är heller inte intressant. Att skydda landet från ödeläggelse är viktigare än att ta reda på var branden startade. Det går inte att släcka en brand genom att börja bakifrån. Eller att tycka synd om det som brinner upp. Det är dags att använda rätt sorts släckningsmedel!

Expressen, 2, 3, 4 DN

3 kommentarer:

  1. Dessa ungdomar oavsett om de är tolv eller femton år ska dom ha kännbara straff för resten av sina liv,fängelse och betala varenda krona som de förstört för.
    Det kostar stora pengar att ha poliser dygnet runt i getton,de ska de också betala.
    Slut på daltandet.
    Är det invandrare så skall dom utvisas från Sverige på livstid.
    Sluta skylla på utanförskap en normal människa har inte ett sådant sjukt beteende.

    SvaraRadera
  2. Problemet är invandringen!

    Problemet med invandringen är politikerna som tillåter den!

    Enkelt - eller hur!

    Tjosssan så det blev i Sverige!

    och - oj va det kostar!

    hej

    Sally

    SvaraRadera
  3. Ja vad ska man säga,ordet "skogstokig" det räcker inte liksom till längre, hela felet ligger på ansvariga politiker som låtit det hela gå för långt, de är ju bakbundna av lagar o regler, men då får man se till att ändra lagar och regler som passar för det inträffade, de har faktiskt den möjligheten, att göra så, undrar ibland vad säger försäkringsbolagen som får ta alla smällar, genom oss skattebetalare med högre premier på andra försäkringar som följd, finner man nu de som startat bränder så skall dessa betala varenda krona om så de ska betala resten av livet, en spänn över direkt
    in till myndigheten, vi har då kronofogen till hjälp att driva in ev. överskott.

    SvaraRadera