tisdag 8 juni 2010

Skillnad på syssla och arbete

Sysslolöshet är inte detsamma som arbetslöshet. Man kan vara sysslolös på sitt arbete och fortfarande få lön för det, men är man arbetslös då har man ingen anställning!
Jag blir så trött på den rödgröna rörans ständiga tjat på att man måste ta hårdare tag mot arbetslösheten , det borde vara uppenbart att det inte hjälper någon och absolut inte landets ekonomi att skaffa sysselsättning åt arbetslösa. "utbildning" är t.ex. att sätta människor på att lära sig skriva CV, att ge dem positivt tänkande i lektionsform , berätta hur lätt det är att skaffa arbete om man bara vill ha ett.
Det är inte alls lätt. En anställning är något som få kan gå in i en lågprisbutik och köpa. Dom rödgröna får lära sig att inse att samhället inte skapar arbeten, när de inrättar kurser eller jobbsökeri via datorn och kallar det för "aktivitet". Det man då ordnar är sysselsättning för dem som bättre skulle kunna ägna sin tid till att skaffa anställningar!
Ersättning för "aktivitet" är som socialbidrag för att böja den rostiga spik som ingen vill ha.
Sverige går framåt genom riktiga arbeten och inte sysslor som är menade att på något underligt vis legitimera bidrag som utbetalas på grund av att ungdomar sysslar med något.
Stimulera istället arbetsgivare inom näringslivet att anställa fler. Då finns inga ursäkter till att inte söka jobb.
Sysslor och skapade aktiviteter förslöar bara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar