tisdag 8 juni 2010

Som vanligt..

Som så många gånger tidigare ett meningslöst inlägg, vilket som jag ser det handlar om att alla invandrarbarn inte är Somalier utan att vissa också är Finska!
Artikeln i DN idag fastställer också att det är "stor skillnad" på invandrarbarn DUH! Visste inte alla att människor är olika och att en invandrare kan vara allt från en som härstammar från Syd eller från Nord?
Att bunta ihop "invandrare" som om de vore en ras är som jag ser det så nära rasism det går att komma.
Självklart ska alla invandrare bedömas individuellt, både i skolan och i arbetslivet. Att ställa upp individuella mål för elever har sedan mycket länge varit legio i t.ex. USA. Alla har inte samma förutsättningar och möjligheter men alla kan utvecklas till sin egen maximala kapacitet.
Invandrare är inte mer homogena än vad Svenskar är!
Inför individuella handlingsplaner för alla elever.

2 kommentarer:

  1. Ja, det är en ovanligt idiotiskt skriven artikel! Hade man lagt upp områden som "Skandinavien", "Rest-EU", "Östeuropa" osv hade det blivit förståeligt. Men eftersom, enligt den politiskt korrekta svenska tankegången, alla som inte blivit födda i Sverige (numera ett helt värdelöst kriterium) MÅSTE ha en för den svenska samhaellsformen likvärdig kulturell bakgrund skrivs sådan rappakalja. Annars vore det ju "rasism".

    SvaraRadera
  2. Vad har de i Sverige att göra??
    De flesta vill inte ens lära sig svenska!

    SvaraRadera